Helvete på jord

//

Det som nå foregår i Ghouta, et område øst for bykjernen i Damaskus, Syria, er masseslakt av sivile, kvinner og barn. Et helvete på jord.

For barna, som lever midt oppi dette, for det er mange barn blant de 400000 som befolker området, er dette noe av det verste man kan oppleve. Deres venner, nær familie og naboer drepes og lemlestes. Dette er også området hvor Assad er blitt anklaget for bruk av giftgass tidligere.
Flere hundre er blitt drept av Assads styrker de siste dagene. Sivile blir systematisk angrepet og drept av artilleri, tunge krumbanevåpen og direkteskytende kanoner på stridsvogner. Fra luften blir området angrepet av helikoptre og jagerfly.
Sannsynligvis er dette starten på en offensiv der Assad vil sende sine tropper inn i bydelen. Katastrofen kommer da til å bli enda større, med flere døde barn og kvinner, uskyldige ofre i denne sinnsvake, flerårige konflikten.
Det verste er at det internasjonale samfunnet står handlingslammet på sidelinjen, uten evne eller vilje til å gjøre noe.

Menneskene i det beleirede området er uten tilgang til mat, medisiner, vann og andre nødvendigheter.
Assads styrker angriper ukritisk sivile mål som om de er militære støttepunkter.
Men det er våpenløse kvinner og barn som bor der, de kan ikke forsvare seg. Opprørerne, som holder til i området er mulig å definere og dermed angripe. Ukritisk beskytning av sivile
er klare brudd på alle internasjonale avtaler.
Bilder og film som viser lidelsene er tilstrekkelig dokumentasjon til at det internasjonale samfunnet burde kunne gripe inn med maktmidler for å redde menneskene i øst Ghouta.
Det er ikke bare i USA/Florida at man kan og bør rope «Shame on you!»