Auschwitz

Vellykket tur til Auschwitz

En gruppe fra Internasjonalt Forum gjennomførte nylig en særdeles vellykket tur til Wroclaw, Auschwitz/Birkenau og Kraków i det sørlige Polen.
En tur til Polen ble tidlig en del av jubileumspakken til Internasjonalt Forum, som fylte 20 år 16. august i år. 16 medlemmer meldte seg på til turen. Dessverre måtte 2 melde avbud på grunn av sykdom og 2 på grunn av jobb. Men til slutt sto 12 klare til å dra, alder mellom 12 og 85 år. Vi dro i to fly til København, det første hadde avgang klokken 06.00, det andre klokken 07.10. Så møttes vi i København hvor vi gikk om bord i et mye mindre fly klokken 11.00 med destinasjon Wroclaw. Å dra fra Gardermoen klokken 6 om morgenen er en ganske røff påkjenning for de av oss som bor på litt avstand fra flyplassen. Personlig måtte jeg stå opp klokken halv tre på natta etter knappe 2-3 timers søvn. Grei flytur til Wroclaw som tok under 1,5 timer.

På flyplassen ventet 2 store taxi`er som tok oss med direkte til vårt hotell, Radisson Blu Wroclaw. Et femstjerners hotell litt i ytterkant av sentrumskjernen. Hotellet anbefales. Noen av deltakerne fikk rom på størrelse med suiter. Etter innsjekk dro vi til gamlebyen (Rynek) og sentrum. Sen lunch ble inntatt med strålende utsikt over folkelivet. Jaggu dukket det opp en statsråd med bevæpnede livvakter og det hele.

Les hele reisebrevet her (pdf): Reisebrev fra turen til Polen oktober 2017